Snu en vanskelig historie eller hendelse om til din største styrke og ressurs.

 

Jeg er en person med en sterk historie og en til tider vanskelig oppvekst. Jeg vokste opp med alkoholproblemer rundt meg, en sykdom som skaper mye lidelse.

Til tider inneholdt min empati/»>barndom mer vonde enn gode ting. Jeg var mye bekymret, redd og følte meg alene. Jeg brukte en stor del av 20 årene til å slite med etter effektene av en slik oppvekt. Jeg slet med dårlig selvbilde, vonde tanker og et sinne som var rettet innover mot meg selv. Når barn opplever ting som er vondt å takle eller forstå, så er det ofte at denne uroen og smerten blir sittende igjen i lang tid.

Det største vendepunktet i mitt liv var mitt møte med gestaltterapi. Jeg ønsket å starte opp på Norsk Gestalt Institutt for å bli gestaltterapeut, etter psykologistudier i England. Jeg har alltid hatt et ønske om å hjelpe andre mennesker gjennom samtaleterapi. I dette studiet var det pålagt å gå mange timer i egenterapi, både enkeltvis og i gruppe.

Jeg hadde tidligere gått til en psykiater og en psykolog uten at det hadde nevneverdig effekt for meg. Men hos gestaltterapeutene jeg møtte gjennom studie fikk jeg for første gang erfare og oppleve meg selv på en ny måte. Jeg opplevede meg bekreftet og verdifull som menneske. Dette bygde meg opp og gjorde meg sterkere, slik at jeg kunne tillate meg selv å bli sint på de rette personene, ta meg selv på alvor, lære å respektere og være glad i meg selv.

Jeg gikk gradvis fra å være et offer for vonde omstendigheter, en som til tider syntes veldig synd på seg selv, en person som definerte seg selv ut ifra egen historie på en negativ måte. Til den personen jeg er i dag.

Jeg er ikke perfekt eller verdensmester i så mange ting, men jeg er en person med selvrespekt og en som ikke definerer seg selv som et offer. Tvert om, jeg er en «fighter» en som gjør feil og faller ned, men som alltid reiser seg for å gå videre. Jeg gir aldri opp og tenker at alt er mulig, jeg har tro på livet og mulighetene der ute som er endeløs. Jeg har tilitt og tro på det gode i mennesker.

Min største inspirasjon og drivkraft gjennom mitt arbeid som gestaltterapeut er å hjelpe andre til gå fra offer til løve i sitt eget liv. Jeg bruker denne metaforen fordi jeg tenker at et offer er en person som ikke har noe valg, man flyter med i livet og i omstendighetene. En løve har derimot  i mye større grad; oversikt, makt og valgmuligheter over eget liv.

Det handler for meg om å snu en vond historie eller hendelse om til din største styrke.

Noen av de menneskene jeg ser mest opp til og beundrer har gjort nettopp det, snudd en tung historie rundt til styrke og noe man beundrer. Et av mine idoler i den forstand er Oprah Winfrey, jeg tenker hun er et utmerket eksempel på akkurat dette.

Jeg har gjennom personlig erfaring og utdannelse blitt veldig god på å hjelpe mennesker med å finne deres styrker og resurser, og snu noe som har vært vanskelig rundt til en nyttig lærdom. Min til tider vanskelige historie er nå en av mine resurser.

 

Liker du dette og andre blogg innlegg så kan du skrive deg opp på newsletter øverst på siden, jeg vil da sende deg blogg innlegg når det kommer ut nye, og du får gratis tips til hvordan du kan hente frem dine ressurser.

Return back to Livet Ditt

Return back to Home